Information

En lägenhet på 80 m² i Madrid

En lägenhet på 80 m² i Madrid



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Mångsidiga, ljusa, öppna utrymmen och en rymlig lounge, var man kan träffa familj och vänner; Det var den perfekta husidén för ägarna till denna Madrid-lägenhet som, trots att de var nöjda med sitt nya hem, inte visste hur de skulle organisera den för att uppnå sitt syfte. Lösningen kom från Martín-Escanciano Arquitectos Studio som gav en radikal vänd till distribution. Själva reformen var enkel och minskad; bara de partitioner som utgjorde den gamla hallen togs bort, liksom väggen som gjorde köket oberoende. Nu delar detta vardagsrummet och matsalen samma mycket balanserade diaphanous miljö. Resultatet av resultatet ligger i den gemensamma dekorationen av rymden; Valet av lämpliga möbler med hänsyn till resten av bitarna garanterade integrationen av alla element.

Strukturen som omger varje miljö var ansvarig för det känsla av lugn och lugn som andas i hela huset. Den dominerande vita, både i väggar och i tak och i klädsel och möbler, läggs till det varma ekgolvet, skapar den perfekta ramen för en enkel och ungdomlig stil, med få enheter och mycket sunt förnuft. Dekorationen, med en neutral bas, animerades med klok användning av tillbehör. Bilder, kuddar, filtar eller vaser, nästan alltid i orange, lyser upp varje hörn. Ett bra exempel på detta dekorativa mönster är sovrummet, särskilt tydligt, och där det spelades med vitt, trä och rostade toner för att förbättra ljuset utan att bli kallt. Kontoret lyser för sin enkelhet och framgång; Med tanke på den lilla storleken på rummet räckte det med en bänkskiva från vägg till vägg för att skapa, tillsammans med lämpliga stolar, ett bekvämt arbetsområde.

Beläggningarna, både huvudbadrummet och toaletten, valdes i samma linje; de grå tonerna råder i båda utrymmena, mörkare och lidande för golvet och råa på väggarna. Dessutom, på begäran av ägarna, installerades praktiska anpassade möbler under sänkorna; dess finish, även i vitt, för att göra sitt närvaro lättare.

Annonsering - Läs vidare Divisionselement

Den gamla partitionen som begränsade korridoren levererades av en anpassad garderob med lagringskapacitet på båda sidor. Samma mönster bibehölls i vardagsrummet, matsalen och köket; utrymmen som nu delar en miljö och som avgränsas av möbler som fungerar som delande element. Hörn soffa, från Sancal. De inramade gravyrerna är av Laura Martín-Escanciano, Rosa Permanyer från Artagora Gallery och Juan Lara, från La Nave del Arte. Bristhyllor, TV-vagnen, soffbordet och den vita mattan köptes på Ikea.

office

På kontoret undviks det att installera ett studiebord med tung aspekt; istället är en enkel bänkskiva perfekt för arbete. Vit byrå och svängbar fåtölj, till salu i Ikea. Stolarna köptes i Habitat. Målningen kommer från La Oca.

Japanska paneler

Japanska paneler är en utmärkt resurs för att sila ljus och spela med tydlighet beroende på solens intensitet.

Lyktor på terrassen

Perfekt för sommarkvällar, en lyktan erbjuder den varma atmosfären från levande ljus och dessutom transporteras utan problem. Vi ger dig fem andra alternativ med olika stilar och storlekar att välja mellan.

Integrerade möbler

Nyckeln till att integrera möblerna var valet av dess tomma finish, precis som väggar och tak; Effekten som uppnås är en dekorativ enhet, ett utrymme där designen smälter samman i miljön. Den nödvändiga dynamiken var ansvarig för komplementen, nästan alla inom appelsinområdet. Grå stoppad soffa, från Sancal. Möblerna, som innehåller bokhandeln på ena sidan och skåp på andra sidan, är en design av Martín-Escanciano Arquitectos Studio. Ikea soffbord och modul för TV: n.

terrass

Med en rättvis dos av charm och coquetry var terrassen konditionerad som en liten sittgrupp utomhus. Två fåtöljer med en glad klädsel och många blomkrukor räckte för att skapa ett trevligt hörn för att koppla av och njuta av solnedgången. Fåtöljer, från Ikea.

Köket

Det stora fönstret som vetter mot terrassen är också den viktigaste ljuskällan för köket; Japanska paneler hjälpte till att göra belysningen bättre lönsam. Köksmöbler, av Zelari de Nuzzi. Pallar, av Habitat.

Material och beläggningar

Upprepningen av beläggningar och ytbehandlingar i köket, matsalen och vardagsrummet var avgörande när det gäller att uppnå visuell sammanhållning. Ekvirke, vita ytbehandlingar och orange färg dominerar. Köksmöbler, av Zelari de Nuzzi. Beläggningar, från Pedraza Ceramics. Pallar, av Habitat. Vitvaror, från AEG och Electrolux.

Matsal

Attic matbord. Stolar klädda med Gastón och Daniela tyg. Taklampa, ljusår. Vaser, från La Oca. Japanska paneler, Cortinova.

Avkopplande färger i sovrummet

Den kromatiska basen i sovrummet fokuserade på neutrala och vita toner som garanterar en lugn och lugn miljö, som bidrar till vila. Färgen introducerades av glada mönstrade och vanliga kuddar i jordgubbssortimentet. Det ursprungliga huvudgaveln tillverkades med ett Pepe Peñalver-tryckt tyg. Kuddarna, vanliga och blommiga, kommer från Texture. Den vita byrån är Malm-modellen från Ikea.

Lagerutrymme i badrummet

I badrummet var det viktigt att ha förvaringsutrymmen, både för badrumstillbehör och handdukar, men utan att utrymmet överväldigades. En anpassad möbel från sida till sida av väggen och färdigställd i vitt var den bästa lösningen för att uppnå det. Alla beläggningar kommer från Pedraza Ceramics. Skåpet under diskbänken designades av Martín-Escanciano Arquitectos Studio.

Toaletten

Oavsett hur litet utrymmet var, var det nyttigt att förvandla varje hörn till ett funktionellt och väl använt område. Toaletten har till exempel anpassade möbler under diskbänken och en liten bokhylla bakom dörren.

Planera och detaljer om reformen

Genom att ta bort partitionen som gjorde köket oberoende Detta var integrerat och öppet mot vardagsrummet. För att markera gränserna, men utan att förlora den visuella amplituden, installerades en rektangulär ö mellan de två utrymmena. Dess generösa dimensioner gör det möjligt att använda det som ett arbetsområde som en bar för frukost och snabbmat. För större komfort när man satt, förlängdes bänkskivan med några centimeter på sidorna.

beläggningar anställda i matlagningszonen förändras radikalt. Det fina träet ersattes av mer motståndskraftiga material: keramiska plattor med en skifferfinish på golvet och andra i ljusgrå för väggen.
I ett utrymme intill köket finns en liten tvättstuga mycket användbar. Den är oberoende med en rullgardin, tillverkad med samma tyg som matsalspanelerna som gör det möjligt att passera ljus utan att visa sitt inre.