Information

En duplex från 1800-talet rehabiliterades för modernt liv

En duplex från 1800-talet rehabiliterades för modernt liv



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Charmen med arkitekturen som på 1800-talet gav upphov till husen i Barcelona Eixample, med högt i tak och stora fönster, uppfattas fortfarande på detta golv. Studien av honungarkitekterna behandlade reformen med en ny metod. I ett område där urbanismen styrdes av rutnät äpplen drog Miguel Angel Borrás och Elodie Grammont en triangulär fördelning inuti.

De gamla väggarna ersattes av en diagonalaxel, korridoren, som beställer utrymmet genom rum som underlättar den visuella förbindelsen mellan dem. Från det diaphanous utrymmet som kombinerar vardagsrum, matsal och kök styrs det, på ett enkelt blick, vem kommer in genom hallen. Och från sovrummet har du ett fantastiskt perspektiv, till vänster, av barnens sovrum genom den inre uteplatsen, badrummet ses från framsidan och till höger, en kvällsutsikt över vardagsrummet erbjuds genom det privata badrummet med omklädningsrum . Den diagonala axeln förstärktes av gyllene guider på väggarna som delar utrymmet i två höjder.

Ovanför dem börjar en studerad användning av rymden, med förvaringsutrymmen och ett loft som används som slappna av Beläggningarna, varma träslag på golvet och vitfärg på väggarna - en monokrom som bara förändras i sovrummet och badrummet med en avkopplande grå ton - utgör den perfekta miljön för utförandet av huvudpersonerna: designbitar och färger intensiv som överför en injektion av vitalitet och energi.

Reklam - Fortsätt läsa nedan Gratis passage till ljuset

Ett av reformens primära mål var att uppnå optimal belysning i alla utrymmen. En trimgardin gör att badrummet, som ligger bakom trappan, får det naturliga ljuset som kommer från vardagsrummet. Stegen leder till ett loft som används som en chill out och ger en andra ingång av senitalt ljus till badrummet. Filtpouf, från Minim.

Optiska spel i loungen

Boområdet låg bredvid trappan. Det är en arbetsdesign omvandlad till en bokhandel vars steg, täckt med brickor från det ursprungliga hydrauliska golvet i rummet, återspeglas i den ljusa stigaren och simulerar en matta. Sofa Togo, företaget Ligne Roset, förvärvade i Favorita. Kuddar, från Minim och Lu Ink. Panthella lampa, av Louis Poulsen, köpte på www.ca21.com. Fotografi av Jordi Canosa.

Osynliga gränser mellan vardagsrum och matsal

Vardagsrummet och matsalen är separerade utan behov av partitioner tack vare subtila dekorativa resurser: på golvet inramar mattorna det område som tilldelats varje miljö, och på väggen fungerar spiralbiblioteket som ett element som delar utrymmet. Mattor, från BSB. Bokmaskhylla, förvärvad i Vinçon. Soffbord från Supersrest. Watchman, från Minim. Fåtölj och fotstöd, till salu på grekiska.

En praktisk distribution

Kök och matsal är integrerade i samma utrymme, separerade av en frukostbar. Formen på det, i vinkel, förbättrar känslan av rymlighet i bordets område. Bord och stolar, till salu på Minim. På matsalen, lampa designad av José Antonio Coderch och förvärvad i Vinçon. Pallar, av Ganduxer90.

Höjdförvaring i köket

De gyllene guiderna som kamouflerar de elektriska installationerna har en andra funktion: att dela huset i två horisontella nivåer. Under dem - belägen på 2,20 m högt - ligger bostadsområdet; ovan är lagringsutrymmen organiserade, såsom vindar eller flaskhylla på köksmöblerna. Skåp och bar gjord av en snickare. Bänkskiva, av Silestone Blanco Zeus. Kranar, av Hansgrohe.

Förena element

På väggarna döljer en guldmålad DM-guide ledningarna för den elektriska installationen.

Anpassad hall

Ingångens reducerade dimensioner löstes med ett genialt möbel som integrerar ett paraplystativ, två skomakare och ett par hyllor. Från den gyllene guiden erbjuder kappställ som simulerar droppar färg praktiskt stöd för handväskor och varma kläder. Möbler och kappställ designad av studien av Honey Architects.

Sovrummet, privat territorium

Skjutdörren ger plats till sovrummet, tänkt som ett utrymme för avkoppling. Sängen, upphöjd och böjd i huvudgavelområdet, ger en känsla av skydd. Bakom gjordes ett möbel med två sängbord och lampetter att läsa i sängen. Snowdonia säng, från Lignet Roset, förvärvade i Favorita. Täcke och kudde, från Corium Casa. De andra kuddarna är från Lu Ink. Fotografi från www.yellowkorner.com

Sovrum med badrum och omklädningsrum

Sovrummet spelar en ledande roll i distributionen. Från det går du till ett badrum som integrerar ett klädområde och i sin tur ansluter till vardagsrummet.

Badrum inbyggt i sovrummet

Detta utrymme nås från sovrummet genom en dörr utan dörr. Väggen i diskhonområdet målades grå för att förbättra kontinuiteten med dekoreringen av sittplatsen. Spegeln och gardinen som underlättar passage av naturligt ljus reflekteras i spegeln. Loop tvättställ, av Villeroy & Boch. Kranar, från Jado. Allt på www.borrasonline.com. I sovrummet, Panton-stol, av Vitra.

PLAN OCH IDEER AV REFORMEN

- När hon genomförde reformen planerade Honey Architects-studien en organisation runt en diagonalaxel - som återspeglas i korridoren - och som går samman i hallen med ett av fönstren i rummet. På båda sidor följer rummen varandra med en triangulär form som ger huset personlighet.
- Takhöjden var lönsam med en chill out på badrummet och med förhöjda förvaringsutrymmen; Dessa nås via en stege som glider på guider längs båda sidor av korridoren.