Information

En renoverad lägenhet med (mycket) framgång

En renoverad lägenhet med (mycket) framgång



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Den stora attraktionen för denna lägenhet ligger främst i amplituden av utrymmen och i den fria rörligheten för ljus. Först var det inte så; dess överdrivna avdelning, typisk för gamla hus, förhindrade en funktionell distribution och gjorde det svårt för tydligheten att få tillgång till miljöer. Den stora förändringen som tänktes och genomfördes av Málamo - studio- och interiörarkitektur- och dekorationsbutik - specifikt av dess regissör, ​​María Lantero Moreno, som valde rivning av alla partitioner som utgångspunkt för rehabilitering.

Med den diapaniska växten som bas anpassade den nya organisationen sig efter ägarnas smak och behov. Markerar det stora gemensamma utrymmet för vardagsrum, hall, matsal och kontor; endast några diskreta väggar på medelhöjd och med glas till taket avgränsar varje rum. Det är själva dekorationen, bredvid platsen för möbler och tillbehör, som markerar husets inre rytm. Tack vare detta skräddarsydda plagg, som om det var en kostym, var det möjligt att expandera, flytta och ändra. Till exempel projicerades köksgolvet utan att ge upp serviceområdet, och i korridoren skapades en toalett för besökare. I sovrummen var förändringen radikal; Möjligheten att ha många rum i utbyte mot fria meter i varje viloområde avstod. Resultatet är tre stora utrymmen, alla med eget badrum och en varm och mysig inredning.

Bakgrunderna som täcker viloplatserna och den valda dekorationen, alltid väldigt personlig, var nycklarna när det gällde att bekämpa den möjliga känslan av kyla i så stora rum. Punktuella detaljer i intensiva toner anpassar och balanserar vissa utrymmen, till exempel sovrummet, medan enheten i ytorna på hela huset - vitmålade ekgolv och väggar täckta med grå halvlack eller tapeter - ger större flytlighet dekorativa.

Annonsering - Fortsätt läsa under stort vardagsrum

Särskilda bitar av markerad retroluft blandas med antikviteter, klassiska möbler och konstverk för att ge en unik personlighet till både vardagsrummet och matsalen. Málamo soffa designad av María Lantero. Läderfåtölj med kromarmar, från Mompás. Trippel lampa från 60-talet, till salu i Modern Times. Soffbord från Batavia. Brocars målning. PLANO>

Sittplats

Målningarna på soffan och byrå kommer från Brocar. Soffor, av Málamo. Soffbord från Batavia. PLANO>

Öka ljuset

En vägg med ett fast glasskiva markerar separationen mellan vardagsrum och matsal utan att hindra det naturliga ljusflödet. Det vitmålade golvet, de ljusgrå väggarna och fönstren i ljusgardiner är perfekta resurser som hjälper till att reflektera ljuset och förbättra det. Soffa designad av María Lantero. Kuddar, av Málamo och Roche Bobois. På borden, från Batavia, finns några vaser från Murano-glas, från företaget Archimede Seguso. Den lilla skulpturen kommer från Capa Gallery. Bredvid fönstret, graverade av Brocar. PLANO>

Passerar områden

Områdena med passage eller kommunikation mellan utrymmen var utrustade och dekorerade för att tjäna som en ledande tråd i husets estetik. Mellan vardagsrummet och matsalen hittar vi en vacker gammal byrå, enligt sittplatsen, och flera vaser som liknar de som dekorerar matsalen.
PLANO>

Matsalen

Rättvisa möbler, men mycket väl valda, utgör ett unikt matområde. Bristen på artefakter beror på den imponerande närvaron av Eduardo Laborde målning, som fick relevans genom att behålla det som det enda konstverket i denna miljö. Det är tillverkat med en originalblandad teknik där fotografering och målning används. Matbord designat av María Lantero; Det är Cubes-modellen gjord av iroco trä och vit formica. Lampa, till salu i Light Years. Vaser, från Batavia, The Globe Furniture och Mallorcan keramiker Luis Castaldo. PLANO>

Kök med kontor

Det nya fyrkantiga golvet till följd av reformen lämnade tillräckligt med utrymme för att utrusta köket med en stor matsal. Valet av vitt, både för bordet och för stolarna och lampan, beror på avsikten att integrera området i miljön. PLANO>

Ett anpassat kök

Köksmöblerna är designade av María Lantero och tillverkade av Málamos träverkstad. Bordet, även skräddarsytt, är från Silestone. Stolarna är från Vitra. Taklampa, till salu i ljusår. Alla tillbehör kommer från Vinçon. PLANO>

Barns sovrum

Den nya distributionen av huset ledde i vissa fall till två sovrum. Detta är fallet med barnrummet, nu stort, med målet att integrera lekplatsen och viloplatsen. Flexa säng. Täcken och kuddar, Zara Home. Rosa filt, Habitat. Tapet och rosa matta, av Málamo. Nattbordet, från Batavia. PLANO>

Sovrum

De färgglada detaljerna låter dig skapa en större känsla av djup i sovrummet. Detta utrymme har nu fler meter och mycket tydlighet; På en så mjuk och neutral bas tar de intensiva tonarna centralt och personifierar atmosfären. PLANO>

Läshörnan

Tatami-säng, designad av María Lantero och gjord av färgat irokoträd. Kuddar, från BSB och Zara Home. Antenntäcke. Filt från Batavia. Bild på sängen, av Ana Azcona. Fåtölj och pouf, av Habitat. PLANO>

Tvättställsområde

Gresite i olika grå nyanser från Peña Tiles. Handfat, från företaget Duravit. Badkar, Roca. Träbänkar under handfat, till salu i Habitat. Fyrkantiga korgar, från El Globo Muebles. Pall, från Batavia. Gravering, av Brocar. PLANO>

badrum

Sökandet efter naturligt ljus var ett av målen med reformen. Ett bra exempel på detta är huvudbadrummet som flyttade till fönstret. Den imponerande sammansättningen av badkar och dusch täckt med stengods är uppmärksamhetens centrum. PLANO>

HUSPLAN

Integrationen av köksmöbler är absolut eftersom utrymmet utformades globalt inklusive, även täckmaterialet. Väggarna, till exempel, var delvis täckta med en förlängning av bänkskivan, i vit Silestone, och den andra hälften med halvlackerad färg i exakt ton för fronterna.
- Denna visuella kontinuitet förstärktes ytterligare genom att installera samma golv som valts för resten av huset; Det är ett massivt ekgolv målade i vitt med en tvåkomponentprodukt som vattentäta det och gör det möjligt att skrubba ytan utan problem. Denna finish reflekterar också ljuset och förbättrar tydligheten i alla miljöer.