Andra

Ett modernt designgolv

Ett modernt designgolv

Kosmopolitisk och avantgarde. Detta golv är ren design. En reform som utnyttjar rymden, ett gemensamt gemensamt område, perfekta arbetslösningar och en inredning på tio. Omöjligt att inte bli förälskad i detta hus med utsikt över Barcelona och med havet i bakgrunden.

I anledning Barcelona Design Week 2015, arkitektur och inredningsstudio YLAB Arquitectos Barcelona Han presenterade detta samtida stilprojekt.

Studien sökte omfördelning av utrymme (113 m2 + 20 m2 terrass), bevilja framträdande till de gemensamma utrymmena - vardagsrum, matsal och kök - och rikta dem utåt, genom fönstret genom vilket golvet kommunicerar med terrassen. Det längsgående fönstret är exakt en skärm där utsikten över staden projiceras. Köket är en annan av husens pelare med en ren, varm och kontorsdesign. Det belyser också serien med inbyggda apparater, från Miele.

Utrymmen som kräver större integritet - sovrum och badrum - flyttas inuti, så att långa korridorer elimineras och fördelningsområdena är mer integrerade.

Inom interiördesign sticker de ut designbitar och verk av den amerikanska skulptören Frank Plant, fotografen Ciro Frank Schiappa och den grafiska kommunikationsstudion Oi Comunicació. Dessutom, i reformen hemmeautomation Det upptar en föredragen plats. Genom systemet Myhome, av Bticino, tändningen, intensiteten av belysningen eller placeringen av gardinerna styrs med eleganta taktila skärmar i serien Axolute.

På ett infall och i detalj! Denna lägenhet är ett måste.

Inramat i Barcelona Design Week 2015 öppnades detta projekt för allmänheten på ett exceptionellt sätt

Fotografi: Eugeni Pons

Annonsering - Fortsätt läsa under fönstret

Fönstret blir huvudpersonen. En längsgående front som fyller dagsutrymmet med ljus och kommunicerar husets inre med utsidan, där terrassen är belägen. Utsikten över Barcelona är ett plus. Fönstret har en ram i grafitfärg, som passar med de valda nyanserna för att dekorera interiören: medelgrått och vitt i kombination med svarta penseldrag. Dessutom är ett omkretsbelysningssystem gömt i fönstret: en LED-remsa och lampor Minigrid i Trimless, från Deltalight.

Sittplats

Vardagsrummet är organiserat framför fönstret med en stor soffa i L och ett par sidobord som soffbord. Väggdekorationen personifierar utrymmet, det är en skulptur i målat stål, av Frank Plant, från Víctor Lope-galleriet.

För att skydda interiören från eftermiddagssolen har fönstret rullgardiner i tyg skärm Grafitfärg också från Acor.

Soffa av Casadesús. lampa TMM, från Santa i Cole. Soffbord Nelson, av Vitra. matta brant, av Matèria.

Vid solnedgången

Sikt över husets inre, vid solnedgången. Med utsikt över staden och en försiktig atmosfär på golvet, tack vare en väl upplyst belysning.

Trä och svart matsal

Utsikt över matsalen, också fäst vid fönstret för att njuta av naturligt ljus. Trätabellen står i kontrast till stolarna i svart och taklamporna, tre skärmar i svart med den metalliska interiören. De vita väggarna ger ljusheten för helheten.

bord EM-tabell, stolar Sidostolar av plast, av Vitra och hänglampor beat, av Tom Dixon i Lumens.

Terrassen

YLAB-arkitekturen och inredningsstudion visste också hur man skapar en aktuell atmosfär på terrassen, vilket innebär en kontinuitet i interiören.

Den är färdig i grafitfärg. Trottoar, planterare och bänk, täckt med Domo-porslinplattor, från Inalco. Kuddarna är klädda med ett speciellt tyg för utomhusbruk (märket Dickson). Sofabordet av teakträ är från HK Living och ger värme till en sofistikerad uppsättning.

Lampan är modellen Cala, från Marset, och skapar en perfekt miljö för att njuta av utsikten.

Separationsmodul

Vardagsrummet och matsalen delar utrymme med köket även om områdena avgränsas, i det här fallet, genom ett vitt centralt skåp med ett öppet utrymme, som döljer ljudutrustningen och högtalarna, genom specialbelagda fronter i vitt akustiskt tyg. Fusionen är perfekt för att integreras i raka linjer.

Kök framför

Det distribueras i en bred linjär front, organiserad i låg- och högmoduler och kolumnmöbler i ena änden. Bredvid fönstret, en bifogad matsal.

Svart bänkskiva, av Seaquarz. Induktionshäll PowerFlex KM 6348, de Miele, är helt i linje med bänkskivan.

Kontoret

Återigen i köket en blandning med styrka, svart och vitt, värms upp av trä, används för att täcka framsidan. Inom området kontor, Väggen omvandlas och organiseras till en bokhylla, visuellt lättare än lagermoduler.

Precis ekvedens botten och grafithyllorna gör att köket smälter samman med vardagsrummet, kommunicerat visuellt.

Separatorelement

Utsikt över köket, separatormodulen (som avgränsar men upprätthåller den visuella kontinuiteten med att vara genom öppningen) och passageområdet till vardagsrummet, i bakgrunden.

Avluftshuven i vitt, Mini Pure Line, Novy, är gömd i ett toppmöbel.

Trä och vitt

Utsikt över köket från passagerarområdet efter tillgång till huset. Trottoarets ekar skapar en behaglig kontrast med det vita av möblerna eller väggarna och den svarta grafiten av vissa element. Ett materialval som balanserar hela projektet.

Köksmöbler detalj

Ugnen och mikrovågsugn installeras i en kolumn. Två modeller med noggrann design, minimalistiska och aktuella och innovativa funktioner har valts: multifunktionsugnen H 6660 BP EDST / CLST och den inbyggda mikrovågsugn M 6030 SC EDST / CLST, från Miele.

Det är viktigt att apparater underlättar uppgifterna för matlagning, matlagning och rengöring. Det inbyggda alternativet integrerar dem perfekt i alla kök, till exempel Generation 6000, av Miele, och också en mängd olika ytbehandlingar.

Främre tvättdetalj

Framför arbetsområdet är bakpanelen i ekvirke och grafithyllorna på kontor. Frankes rostfritt stål och svart handfat är i linje med bänkskivan.

Sovrummet

Den har samma moderna, varma och mjuka linje som resten av huset. Trä får framträdande igen, även här i huvudgaveln, klädd i ek.

Den har ett omklädningsområde som ger tillgång till sovrummet. Detta har möblats med en säng och några nattduksbord från Besform.

Astral vägg- och madrassbeläggning. Sänglinne, av Kokoklim och Matèria, och linne gardin, av Acor.

Workspace

Studion kommunicerar med vardagsrummet genom en skjutdörr. YLAB designade de anpassade möblerna i vitlack. Bredvid arbetsbordet, förvaringshyllor. I läsområdet, fåtöljen Artek, lampan Polo, av Marset, och flera poufor, av Matèria.

bad

Sofistikerad och sober. Helt klädd i grå porslinskakel, utom taket, som är ek. Ett specialskåp med spegeldörrar i linje med väggarna placeras över diskhon, modellen hängd i vit lack, från Ikebe.

Kranar och tillbehör Studie-tres och Loft-tres, av tre, fyll i detaljerna.