Hjälp

En minimalistisk lägenhet i Calpe

En minimalistisk lägenhet i Calpe



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

En liten lägenhet på 40 m², som ligger i Alicante kommun i Calpe, omvandlades helt efter ingripandet av arkitektstudion V + M Arquitectos. Med privilegierad utsikt över havet och berget i Ifach gav höjden - en sjätte våning - det ljus och en trevlig känsla av öppenhet till utsidan som behövde förbättras.

Reformens huvudmål var sökandet efter en modern, neutral och tidlös arkitektur och enkla linjer i både finish och möbler, där rumslig kontinuitet gav plats för privilegierade vyer.

Hur uppnåddes det? Pablo Vázquez och Paola Manzana, V + M Arquitectos, var tydliga: mindre är mer.

Utrymmena är rationella: ett kvadratgolv med ett huvudsakligt vardagsrum med matplats, med integrerat minikök. Hela atmosfären sträcker sig och ansluter till utsidan genom en stor terrass. Lägenheten har också två avdelningar och privata utrymmen, sovrummet och badrummet.

Reklam - Fortsätt läsa under rumslig amplitud

De mässiga bitarna, de enkla linjerna och ljuset markerar detta projekt där huvudpersonen är ett centralt utrymme som välkomnar vardagsrummet, matsalen och köket i ett litet utrymme men med högsta möjliga prestanda.

Soffbord är enkla och låga. Det mörka golvet är den perfekta duken för de tomma penseldrag som möblerna sätter.

I rad

Köket har projicerats i tre moduler, med enkla linjer och integrerade apparater, i vitt.

Soffan vilar på väggen och mellan den och köket ett hopfällbart bord. Utökad är matsalen!

kontinuitet

Utrymmen följer varandra med knappast några visuella hinder och ljuset leder till varje miljö. Alla med samma enkla estetiska.

Öppet kök

Reformen, designad av V + M Arquitectos, innebär att skapa ett kökområde som integreras perfekt i vardagsrummet. Hans möbler måste upprätthålla den allmänna estetiska linjen; Svartvit minimalism.

Krandetalj

Detalj av kökskranen, avrundad pip.

sedan

Bredvid köket, ett hopfällbart bord som matsal, men fungerar också som en extra stödyta.

En annan vy

Med matbordet öppet och mot köket. Hur mycket komfort!

Öppen och stäng matsal

Och aldrig bättre sagt! Öppna och stäng eftersom matsalen har lösts med ett hopfällbart bord, som ligger mellan köket och vardagsrummet, bredvid soffan. Det är också en extra stödyta som är väsentlig när köket är mini.

Badrummet

Badrummet har designats efter ägarens behov, vilket gör en omfördelning av det mest funktionella utrymmet.

Det gamla badkaret har ersatts av en dusch och ett nytt lagrings- och tvättutrymme har införts, båda bakom en genomskinlig glaspartition, som avgränsar områdena.

Beläggningar och spegel

Beläggningarna som används är två-ton porslinskakel och en spegel på diskbänken som i sin tur döljer en inbyggd förvaringsskåp.

Ljusspel

Belysning påverkar alltid dekoration.

I ett falskt tak, ett indirekt linjärt ljus som hjälper till att öka den visuella känslan av amplitud.

Nordic Notes

När det gäller interiören i V + M Arquitectos-lägenheten har en nordisk stil valt där vita och neutrala färger som grå råder, i syfte att maximera ljusstyrkan i alla rum, öka amplituden på utrymmen och förmedlar en visuell känsla av nykthet och elegans.

Dekorativa komplement med svarta och vita geometriska mönster ger den nödvändiga kontrasten.

Comfort

Premium komfort i hanteringen av elementen i lägenheten.