Tips

Ett katalansk hus vid kusten

Ett katalansk hus vid kusten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Det är inte lätt att välja en viloplats att skaffa sig ett hus att åka till regelbundet på sommarlovet. Det eviga tvivel "som är bättre: inre eller kusten?" I detta fall löstes utan problem, eftersom det utmärkta läget för detta koppling, i staden Begur i Girona, på Costa Brava, erbjuder en attraktiv kombination av berg och strand.

Den magnifika utsikten över Palsbukten, med Medelhavet förlorad i horisonten, var en av de avgörande faktorerna när man köpte detta hus. Dessutom förvärvade dess ägare det när det ännu inte var klart, så att de kunde bestämma några förändringar i distributionen. Till exempel de valde att eliminera väggen som skilde kökshallen i ett plan och ersatte den med en halvhöjd vägg som fungerar som genomgång. Därmed uppnådde de ett diaphanous utrymme som möjliggör överföring av ljus från ett område till ett annat, förutom att uppnå en funktionell kommunikation mellan köket och matsalen.

De kom också i tid för att välja vilka beläggningar de föredrog. Golvet var belagt med stenplattor som härmar den karakteristiska katalanska tuffen i området. Terrassen svetsades också med samma material, så att dörren, när dörren hålls öppen, integreras i vardagsrummet som en förlängning av sittplatsen utomhus. För badrummet valde de vita och blå brickor, en kombination av toner typiska för marina miljöer som också observeras i resten av dekorationen: i den randiga klädseln i vardagsrummet, i köksmöblerna ... Färgen användes också för att avgränsa utrymmen. Bottenvåningens väggar målades i en ockerton, medan den första - reserverad för sovrummen och med det något välvda taket - var dekorerad i blått. När det gäller möblerna betraktade ägarna husets dekoration med praktiska kriterier. Därför valde de funktionella möbler som inte krävde för mycket vård och som påskyndade hushållssysslor för att njuta av semestern till fullo.

Annonsering - Fortsätt läsa nedan Huset har en terrass från vilken du kan se sluttningen som leder till Palsbukten.

På sommaren använder ägarna det till frukost utomhus. Stolar och bord, MDM. Zinkplanterare, mycket.

Vardagsrummet var dekorerat i blå och vita toner som framkallar de klassiska sjömanfärgerna.

Som ett fritidshus beslutades det att bara placera rättvisa möbler och säten med lätt klädsel och lätt att ta bort för tvätt. Soffa, fåtöljer, pouf och matta, till salu i Ikea. Soffbord med kuvertformat fiberbricka, Habitat. Watchman, från Pilma. Lampan köptes på en gatumarknad.

På bottenvåningen, vardagsrum och matsal

de delar samma utrymme som, när de visuellt förlängs mot terrassen, verkar bredare. För att inreda huset var ägarna medvetna om att det var ett hus designat för vila, så de valde funktionella möbler som inte krävde mycket vård.

I ett av hörnen i vardagsrummet gjordes en skorsten av arbete

Med vilken på svala dagar får du en mysig atmosfär. Byråerna och gardinerna köptes på Ikea.

Ägarna beslutade att ta bort partitionen som skilde köket från matsalen

och höja en halvhöjd vägg som fungerar som en genomgång. Således gjorde de kommunikationen mellan båda områdena mer bekväm medan de underlättade den fria passagen av ljus. Bord och stolar, från Ikea. Lampan inspirerad av nautiska mönster är Brown Lighting.

I köket

blått möbler sökte som inte kolliderade med resten av dekorationen.

En av de avgörande faktorerna för köp av kopplingen var dess åsikter:

Från terrassen har du en fantastisk panoramautsikt över havet. Arbetsräcke och de ursprungliga quitamiedosna gjordes med samma plattor som täcker golvet.

Det stora sovrummet har ett något välvt tak.

När man målade den i samma ton på väggarna - en avkopplande blå färg - uppnåddes en mysig effekt, även om denna dekorativa resurs endast rekommenderas för utrymmen med mycket naturligt ljus; annars kan miljön verka mörk. Säng och gardiner, från Ikea. Underkläder, väldigt mycket. Lampa, brun belysning.

I barnens sovrum

en våningssäng placerades; På detta sätt finns det tillräckligt med utrymme för ett skrivbord och en lekplats.

I badrummet skiljer sig kombinationen av beläggningar:

vita brickor placerade i fasad, separerade från de blå - i rutnätet - med en valans. Arbetsbordet, från Silestone, sträckte sig till väggen för att ha mer stödyta, men dess botten minskades för att inte ladda utrymmet så mycket. Azulejos, av Creixell.

Sommarfärger

Plasma färgerna på havet och stranden i ditt hem. Sand och blått kombineras mycket väl och är idealiska för kusthus: gula 6321 och 6320 och blå 6340, från Titan.