Tips

Bo på ett loft med terrass

Bo på ett loft med terrass

De ljusa och öppna ytorna i detta Barcelona loft blev förälskad från första anblicken på Dorotea Valls, nuvarande ägare av huset och skapare av skodonföretaget som bär hans namn.

Hans mål var att få ett skydd som, förutom att det var trevligt att leva, främjade designerns inspiration. Därför beslutade han att respektera sin ursprungliga distribution, vilket belyser sittplats, som skapades genom att stänga en del av den stora terrassen med glasväggar och tak. Här designern installerade några mobila markiser i rå färg och några träluckor; ett enkelt och praktiskt system som gör det möjligt att reglera inträdet av naturligt ljus, den obestridda huvudpersonen i huset. Dessutom tillät bredden på den primitiva terrassen att respektera ett utomhusområde, a liten trädgård som smyger in i huset genom vardagsrumsfönstren. Ljusa toner - på väggar och klädsel - och öppna ytor är också viktiga element för att få ljus i hela huset.

En annan av charms på detta loft ligger i sin ursprungliga dekoration, baserat på valet av trämöbler av olika stilar och bakgrunder -en designad av vänner till ägaren och andra återställd av sig själv-. Allt kombinerat med tyger i neutrala toner, som subtraherar trätrythet och inbäddas i en distribution så väl genomtänkt att det resulterar i ljusa utrymmen, inget laddas. För att uppnå det höga och tunga möbler undviks så mycket som möjligt; tvärtom, de med medelhöjd, raka och enkla linjer, som aldrig hindrar ljusets passage. När det gäller deras placering placerade ägaren nästan alltid dem fäst på väggar och partitioner för att bättre integrera dem och frigöra passagen mellan husets områden. Tillbehören spelar också en viktig tillgång när det gäller att anpassa detta hem eftersom de definierar ägarens karaktär: målningar relaterade till hennes yrke, familjeminnen, gamla rätter. Kökspallarna, till exempel, klädslade hon sig själv.

Annonsering - Fortsätt läsa nedan Boområdet - inneslutet av väggar och glasstak - var ursprungligen en del av terrassen.

Ett system med persienner och markiser gör det möjligt att reglera ljusets ingång till resten av huset. Soffbord i 80 x 80 cm i Cado. Marvkuddar och soffkuddar, från Indien och Stilla havet.

Trämöbler av olika ursprung är huvudpersoner i vardagsrummet.

Bland dem sticker en vacker vit stoppad trä schäslong ut, vilket var en gåva. Filt från Azimut. Kuddar och vas från Indien och Stillahavsbutiken.

Trappor separerar visuellt matsalen.

Detta möblerades med ett träbord, designat av arkitekten Carlos Nicolau, och fyra stolar av Immaculate Conception. Matta av vegetabilisk fiber, i 2,50 x 3 m i Koko. Lampa, av Vinçon.

I köket ersattes de höga skåpen med hyllor;

alltså är den mer öppen och ljus.

Sovrummet delar utrymme med matsalen och studien.

I detta område, som i resten av huset, skiljer taket med lera och träbjälkar. Säng designad av Carlos Nicolau. Sängäcke, nattduksbord och lampa, från Indien och Stilla havet. Kuddar av Strange Earth och Azimuth. Studiebord, Vinçon och ordförande i Les Encantes.

De få skiljeväggarna i huset

De användes för att fästa lite bottenmöbler, som detta skåp.

Naturligt ljus når badrummet genom en kant av bana brickor placerade bredvid taket.

Cado bagageutrymme. Handdukar för badtid. Spegel, av obefläckad befruktning. Tillbehör, av Koko och Gallery House.

Reformens viktigaste punkter:

Välj rostade toner för att kombinera med trä och fibrer om du vill skapa en varm atmosfär.
PLANO