Andra

En charmig takvåning på 50 m²

En charmig takvåning på 50 m²


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

rEKLAM

Tio år sedan den här vinden var ett gammalt arkiv. Dess nuvarande ägare tillbringade sin barndom i samma byggnad, belägen i Madrid-området Salamanca, men då var familjens hem på andra våningen. Fadern, en advokat, beslutade att möjliggöra vinden som ett lager för den rikliga dokumentationen han behövde i sitt arbete. Dessutom gjorde han tre studierum för vart och ett av sina barn. Därför, när ägaren närmade sig loftets rehabilitering, gjorde han en speciell ansträngning för att upprätthålla de element som gav honom trevliga minnen från hans barndom.

Rehabiliteringsprojektet genomfördes på arkitekten Gregorio Ibarra, men som materialiserade det, med några modifieringar, var arkitekten Ana Girod. Vinden hade en L-formad anläggning och en yta på 50 m2; prioriteringen var därför att få en diaphanous distribution som gav en känsla av rymlighet och tillät naturligt ljus att flöda Genom hela huset. För detta rivs de partitioner som inte påverkade byggnadens struktur och ursprungliga konstruktionselement återvanns.

den träpelare och balkar sett på taket -som anpassar sig till takets form med ett gaveltak - blev därmed viktiga delar av huset. Dess värme och skönhet lägger till personlighet och charm på vinden. En annan avgörande fråga för att öka känslan av kontinuitet var använda samma golv i hela huset. Det ursprungliga golvet, en katalansk stengods som försämrades med tiden, ersattes av ett ekgolv.

Belysning var en annan viktig aspekt. Genom att undertrycka partitionerna rinner naturligt ljus genom varje hörn. Så mycket så, det Det var nödvändigt att installera fönsterluckor. På denna bakgrund utvecklade ägaren en personlig dekoration, där nuvarande mönster kombineras med antikviteter som bidrar till husets levande historia.

Annonsering - Fortsätt läsa under salen,

Det avgränsades med en vägg som inte når taket och tillåter en delvis utsikt över rummet, vilket förbättrar känslan av djupet på vinden. Bredvid soffan, Kartellbord och Tolomeo-lampa, av Artemide.

Öppna utrymmen

För att modifiera den gamla layouten, med många smala och mörka rum, undgavs väggar. De ursprungliga träpelarna var tillräckliga för att visuellt skilja vardagsrummet från köket och matsalen utan att någon partition hindrade ljusets passage.

Sittplats

Möblerna placerades på ett sätt som underlättade cirkulationen till köket och resten av huset. Soffan placerades under fönstren och orienterades mot eldstaden; Bredvid den låg fåtöljen, fäst vid väggen. I bakgrunden kan du se väggen som gör hallen oberoende av mottagningsområdet. Soffa med solstol och fåtölj Barcelona, ​​till salu i La Oca.

Integrerat kök

Den installerades på en halvö med en huva som innehåller ljus för att upplysa kokzonen. Genom att dela samma utrymme som vardagsrummet gjordes köksskåpen i en ton som harmoniserar med soffans klädsel. Lagringskapaciteten utvidgades med hyllor för att ha hushållsartiklar och ingredienser för daglig användning. Köksmöbler skräddarsydda av Knib. Bravur väggklocka, från Ikea. Stol, med mossa.

Singular matsal

Även om det ligger i ett trångt utrymme, bredvid skjutdörren som ger plats för sovrummet, utstrålar personlighet tack vare möblerna: bitar med sin egen historia, förvärvade på mässor och almonedas. Stolarna är till exempel originalen från Park Güell i Barcelona, ​​som köptes på Carina Casanovas Antigüedades.

Romantiskt sovrum

Den dubbla huvudgaveln i sängen, av strippat trä och täcken toppad i vågor återskapar en mycket feminin atmosfär. Den vita stoppade fåtöljen med metallnitar och smidesjärnets nattduksbord som fungerar som nattduksbord bidrar till den. Säng, förvärvad på Carina Casanovas Antiques. Sängkläder, från hem i himlen. IB fåtölj.

Studieområde

Det var organiserat mellan sovrummet och badrummet. Var och en av dessa tre miljöer blir oberoende med skjutdörrar, som gör att de kan kommuniceras eller separeras efter behov.

För att göra 50 m² loftet lönsamt,

glidarken valdes infälld, vilket gör det lättare att fästa möbler till alla väggar. Commode, från Habitat. Arbetsbordet förvärvades i Barbarenia Antiques. Det vita skåpet med lådor är tillverkat av Moss.

Kontors arkiveringsskåp

Förutom att ha en praktisk funktion för lagring av arbetsmaterial, gillar vi dess design med runda hörn. Den speciella retroluften sätter stil.

badrum

På väggen kombinerades en hydraulisk kakelbas med ljusblå färg. Uppsättningen av beläggningar omsluter varmt en miljö designad för skötsel och avkoppling.

tvättställ

De installerades på anpassade möbler. Dess botten, mindre än vanligt för att underlätta passagen till de andra toaletterna, ledde till att kranen installerades på väggen. Kakel, av Gunni & Trentino. Sconces köptes i Light Years.

De ursprungliga träpelarna

de tjänar till att avgränsa miljöer, men uppfyller också en dekorativ funktion. Dess knutar och ränder, som de synliga balkarna, lägger till charm.

HUSPLAN

En ofelbar resurs: intervjuarens vita färg och partitionerna förflyttar visuellt taket och väggarna bort. Resultatet? Utrymmet verkar större.
Knappt några väggar har lämnats på vinden. Avsaknaden av väggar och valet av skjutdörrar som är inbäddade och försvinner inom partitionen skapar en känsla av lättnad.