Tips

En mycket personlig bondgård

En mycket personlig bondgård



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

En plats att bo och arbeta. När Mariona Bonet och hennes familj först såg detta hus, beläget i Montseny, de visste att det var den stora möjligheten att ha ett rymligt hus mitt i naturen. Bondgården hade också en bilagebyggnad som skulle fungera som verkstad till ägaren, designern och skaparen av lampor från företaget Bijou Lumières.

Mariona tog personligen hand om dekorationen. Hans mål var att komma ifrån det typiska rustika huset, därför valde han en mer känslig stil, inspirerad av franska Provence. Fasaden, klädd i en kombination av sten och cement, tegelstenar inramade dörrar och fönster, och yttre snickeri målade i grönt, uppnådde den flirtande fransk stil.

Interiören planerades i två nivåer. På bottenvåningen var de gemensamma områdena: vardagsrum, matsal, kök och kontor, tillsammans med en toalett, ett skafferi och ett spelrum. En distribution transparent, utan partitioner, får njuta av familjelivet - ägarna har två barn - i ett stort gemensamt utrymme. Dessutom underlättade närvaron av glaserade fönster och dörrar, ännu mer, sammansmältningen mellan denna öppna och rymliga interiör med trädgården utanför. Den första våningen var dock reserverad för sovrum och badrum.

Färgen bidrog till att göra skillnad mellan båda växterna. I bottenvåningen var väggarna målade i en grå ton med gröna inslag, i den första valdes en varm toast. Båda står i kontrast till ekgolvet, och de synliga balkarnas tak och det inre snickeri, målade i en vit färg. En perfekt bakgrund där möbler, mestadels vit, trimmas för att multiplicera det naturliga ljuset som kommer in genom fönstren, klädda i ljusa gardiner.

Reklam - Fortsätt läsa under säten inför varandra

Fördelningen av vardagsområdet avslutades med två platser och ett extra bord. Baksidan av soffan doldes med en konsol som vänd mot ingångsdörren som på grund av sin plats fungerar som en hall. Fåtöljer, från Ikea. Konsol, av Blanc D'Ivoire. Alla bordslampor är en skapelse av ägaren, designer av Bijou Lumières.

En trädgård mellan sol och skugga

Träden i trädgården som omger huset erbjuder ett plus av komfort: gungan som hänger från grenen lovar barns spel och skrattar, medan den gröna ängen blir en läcker kyla där du kan läsa eller vila mitt på eftermiddagen. Pläd och kuddar, från Filocolore.

Delat utrymme

Vardagsrum, matsal, kök och kontor grupperades i samma öppna utrymme. Boområdet var till höger om dörren. Placeringen av soffan, med ryggen mot matsalen, hjälper till att avgränsa varje rum visuellt utan väggar. Soffa, från Granfort. Kuddar, av Luzio och Filocolore. Soffbordet köptes i Frankrike. Mattor, av Nani Marquina. Golvlampa, Vitra.

Visuell kontinuitet

I taket förlänger följden av balkar målade i elfenben känslan av djup och bredd. Den orientaliska pallen och korgen köptes i Kina.

Kök och vardagsrum för familjeliv

Köket integrerades i vardagsrummet så att ägarna kunde njuta av sina barn så mycket som möjligt. Till höger kan du se de två stora träplattorna som på vintern skyddar husets inre från kylan. Köksmöbler tillverkade efter mått av Fustería Sibina.

Matsal

Taklampan och mattan avgränsar utrymmet som tilldelas matsalen. Ekbordet, måttligt, kompletterades med två olika stolmodeller: dess ryggar, runda och fyrkantiga, liksom den röda kungstorleksskärmen, ger miljön dynamik. Lampa, av Santa & Cole. Stolarna köptes i Luzio. Mattan är från Ambients.

U-format kök

Köket fördelades på tre fronter, så att det fanns utrymme att organisera ett kontor fäst vid vänster väggen utan att hindra passagen till utsidan. Handfat placerades bredvid fönstret med utsikt över verandan. Mesa, av Blanc D'Ivoire. Stolar, av Luzio. Lampor: kontoret är en design av Mariona Bonet i Bijou Lumières; Vit på arbetshalvön är från Vitra.

Färgnot i köket

Rödkaklade lera brickor bryter övervägande av grått och lägger till en avslappnad luft.

Bicolor väggar i barnens sovrum

Rostad och blå färg växlade i barnens sovrum. Detta färgspel förkortar visuellt ett utrymme vars tak är för höga för ett barns rum. Möbler, från Ikea. Mattor, av Nani Marquina. Sängkläderna är från Filocolore och Ikea; i den sista butiken finns också gardinerna.

Dormer sovrum

Gaveltaket lägger till charm i sovrummet. På väggarna, målade i en tonfärgad ton, skiljer taklampan och huvudgavlan sig, båda färdigställda i vitt, vilket därmed blir miljöns huvudpersoner. Lampor: tak, Santa & Cole och på huvudgavlan, Bijou Lumières. Täcke, kvadranter och mattor, från Ambients. Rosa kuddar, av Adriana Barnils, och lapptäcke, av Zara, där också ramarna är.

sänggavel

Huvudgavlan, gjord för att mäta, inkluderar sidobord och en övre hylla.

Omklädningsrum och badrum

I badrummet i sovrummet separerar diskbänken toalettområdet i ett omklädningsrum, som ligger bakom spegeln. Fönstren var klädda med gardiner i mitten av höjden för att säkerställa integriteten utan att dra bort ljus. Möbler gjorda av målat tall. Tvättställ, från Duravit. Bordslampan är en design av ägaren av Bijou Lumières.

Planera och dekorativa idéer i huset

Idéer till köket
- Halvön tillåter arbete med en dubbel orientering: mot vardagsrummet, om den är där familjen eller vänner är, eller in i köket, om mötet äger rum i det.
- Belysningen i varje område i köket löstes annorlunda. Om kontoret, med en taklampa med glasrevor och fodrad kabel, vilket ger glamour. Säkerhet på halvön - där användning av knivar ökar risken för skärning - garanterades med två taklampor. Och en vägglampa fokuserar på natten arbetet i diskbänken.