Andra

En 32m2 lägenhet fullt utnyttjad

En 32m2 lägenhet fullt utnyttjad



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Det kinesiska samhället förändras. Konceptet med flera generationer av samma familj som bor under samma tak lämnas kvar och ungdomar börjar bli oberoende inför sina föräldrar, inför problemet med att inte hitta bostäder som passar deras behov. Det här var vad som hände med ett par som köpte en lägenhet i Hong Kong på 32 kvadratmeter designad för en familj och delade upp i flera rum.

JAAK-studien kom till hans hjälp och beslutade att möta reformen som skulle uppnå drömmen. Det första steget var att riva ner alla partitioner och lämna det diaphanösa utrymmet. Sedan fortsatte de att utforma flera trämöbler när de avgränsade de olika rummen och fungerade som ett skrivbord, skåp, hyllor, möbler för tv och en plats att gömma apparater.

Genom golvet använde de samma trä så att slutprodukten var så ren som möjligt och utrymmet var visuellt bredare. De skapade en korridor för att ge tillgång till sovrummet genom engawa, det yttre området som liknar verandorna som kan ses i traditionella japanska konstruktioner, och som tjänar till att öka ljuset och som en viloplats tack vare de stora fönstren i fönstren som kan användas som bänkar. Resultatet? En liten men mycket funktionell livsmiljö, anpassad till dess ägares behov och deras budget.

www.jaak.co

Annonsering - Fortsätt läsa nedan Lägenhet för två

Denna 32 m2 stora lägenhet i Hong Kong delades upp i flera rum, vilket gjorde den klaustrofobisk. JAAK-studion slog ner sin interiör för att öppna utrymmen och börja från början.

som

JAAK-studion designade flera trämöbler för att separera rummen och möta parets behov.

Tillämpade pojkar

I denna fronten av garderober har reserverat ett utrymme som fungerar som ett skrivbord och kommunicerar visuellt med rummet. En gardin tillåter intimitet till båda utrymmena vid behov.

Stor kapacitet

I stället för partitioner placerade de skåp, vilket gav golvet mycket lagringsutrymme.

De har trä

De använde samma trä i hela lägenheten så att resultatet blev mycket rent och visuellt utökat. Denna träfront har två garderober och en överraskning ...

Dold badrum

Dörren som ger tillgång till badrummet är kamouflerad.

Vet hur man kan dra fördel

Badrummet, litet i storlek, har tagits till fullo.

Allt passar

Skåpets övre del har använts för att placera lådor.

Gör mycket med lite

Ägarparet hade en stram budget för reformen. Träskåp var en bra resurs för att passa honom.

Minimalistisk kök

Köket är i köket och har en U-formad garderob och denna front.

Gå in med god fot

Utsikt över lägenheten från ingången.

Alla anslutna

I bakgrunden, köket och i förgrunden, matplatsen.

Minimal konst

Konsten beställdes till en grafisk designstudio som har skapat en serie tryck inspirerade av fyra filmer: Apollo 13, Kontakta, interstellar och 2001: A Space Odyssey.

Vardagsrum

Loungen ligger framför matsalen.

Revisited Tradition

Formgivarna ville skapa en korridor i form av engawa Japanska med dessa garderober som i sin tur delar sovrummet från resten av huset.

Läshörnan

Fönsteröppningarna var så djupa att de kan användas som bänkar.

Interiörfönster

Utsikt över köket från sovrummet. Sängen var specialdesignad för att placera lagringsutrymme under den.

före

32m2 planlösning före reformen, uppdelad i ett kök, ett vardagsrum, ett badrum och två sovrum.

sedan

Lägenheten efter reformen. Du kan se hur skiljeväggarna och skräddarsydda skåp togs bort med funktionerna som var och en har.