Andra

En urban, ung och flexibel lägenhet

En urban, ung och flexibel lägenhet



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Denna 55 m² stora lägenhet är ett tecken på att det är möjligt att hitta ett fint hus att hyra. När Egue och Seta fick denna utmaning tvekade de inte: det var möjligt! Konvertera en lägenhet till ett hem som passar smak för framtida hyresgäster, de som uppskattar den dagliga funktionen men också dekoration och design.

Det handlade om att reformera en lägenhet utan att göra en mycket hög investering och dekorera den med grundläggande bitar som anpassades till varje berättelse. Det kan kallas lågkostnadsreform, även med finish och en stil som kan antas.

En Coruña att hyraDet är resultatet av denna studie, som har skapat en stads- och ungdomslägenhet, med en kontrollerad investering för ägarna (familjen Pérez).

Det ligger på bottenvåningen i en byggnad, trots att det har mycket ljus (mirakulöst?). Huset är direkt tillgängligt för dagområdet, ett gemensamt utrymme (tack vare rivningen av partitioner) för vardagsrummet, Köket och matsalen. Det är beläggningar och möbler som visuellt avgränsar miljön. Och härifrån kan du komma åt viloplatsen och badrummet i huset.

www.egueyseta.com
Styling, Gaila González. Fotografier, vicugo.com

Annonsering - Läs vidare nedan Visuell kontinuitet

Genom att eliminera partitioner i dagområdet har ett enda utrymme skapats för vardagsrummet, matsalen och köket.

Här var målet visuell kontinuitet för att förlänga vistelsen. Det är beläggningar och möbler som avgränsar.

Sten och måla

I vardagsrummet, på golvet, en vinyleffekt av åldrig ek och på väggen den ursprungliga stenmuren. På den sida där den audiovisuella modulen är baserad, en färggradient.

Vinylparkett Gerflor Insight, 3-sits soffa söderhamn och fåtölj Holmsel, från Ikea.

En annan vy över husets huvudyta

I bakgrunden, köket. Mellan vardagsrummet och denna miljö, matsalen.

Vardagsrumsdekorationen är enkel men varm. Den har tillräckligt med bitar för att anpassa och omvandla med textilier.

Mesa eller ö?

Båda! Det är ett matbord av massivt trä och ö. Den har integrerat kokplattan i ena änden. Den dekorativa huven är också lampan.

Utsikt från köket

Även om det är lågt har denna lägenhet flera fönster i det gemensamma området och mycket ljus, vilket hjälper till att förstora utrymmet visuellt.

Här utsikt från köket till vardagsrummet.

Hydrauliskt golv för köket

Köksgolvet avgränsar utrymmet: en porslinskakelimitation av hydraulisk mosaik. Det är en beständig och lätt underhållsbeläggning som ger en diskret färg.

Hydrauliska plattor imiterar golvplattor, av Equipe. I framsidan, plattmätare av bevattningslager. Bänkskivan är gjord av naturlig ek.

Svartvit kontrast

Vägget i köksfönstret har målats med skifferfärg, den mörkaste beröringen mot den vita dominerande i resten av köket och hallväggar och möbler total vit från arbetsområdet.

Sovrum

I sovrummet kombinerar huvudgaveln två färger, från en orange till en blågrå som sträcker sig in i taket.

Framför sängen, en garderobskåp av fronter i vitt.

Bredvid fönstret ser du ett öppet lagringsobjekt att organisera och visa.

Väggdetalj för huvudgavel

Vitt dominerar, men i denna vy kan du se hur väggen som sängen vilar på är färgad i två nyanser.

Badrummet

Badrummet ligger i ett mellanområde mellan sovrummen och det sociala området i huset.

Dormer tak dras bort bredden. För att motverka valde studien av Egue och Seta en finish där vitt var dominerande.

På väggen, plattor av mätartyp, från Bevattningslager.

Hel utsikt över badrummet

Servicenheten, blåst, ger ljushet. Ovanför honom en hängande spegel. Den transparenta duschskärmen i glas delar knappt utrymmet.

Enkelrum med överraskning

I enkelrummet upprepas färgschemat, men delas i väggen i en intensiv gul. Sängen vilar på denna front. Bredvid sängen, ett par steg som fungerar som ett nattduksbord och genom vilket du kommer åt ett utrymme för omklädningsrum och arbetsområde. Det överraskningsutrymmet har naturligt ljus.